Meer informatie

De Radio Kamer Filharmonie is door de bezuinigingen op de omroepensembles per 1 augustus 2013 opgeheven.
Contact met het orkest is helaas niet meer mogelijk. Een aantal musici uit het orkest spelen sinds deze datum bij het Radio Filharmonisch Orkest.
Op o.a. Youtube en de website van Radio4 zijn nog veel concerten terug te kijken of te luisteren

Radio Kamer Filharmonie (2005-2013), afscheid van een springlevend orkest

Na het laatste concert van de Radio Kamer Filharmonie, in het Concertgebouw Amsterdam, op zondag 14 juli verscheen ‘Radio Kamer Filharmonie 2005-2013 – afscheid van een springlevend orkest’. In dit door Challenge Records uitgegeven boek volgt fotograaf Hans van der Woerd de Radio Kamer Filharmonie in de laatste maanden van haar bestaan. Gloedvolle maar soms ook pijnlijke momenten, vaak was het ‘de laatste keer’. met toonaangevende dirigenten (o.a. Jaap van Zweden, Philippe Herreweghe, Frans Brüggen, James MacMillan), solisten (o.a. Barbarah Hannigan, Janine Jansen, Nelson Freire) en Nederlandse componisten (o.a. Louis Andreissen, Reinbert de Leeuw, Guus Janssen). Drie cd’s geven een prachtige staalkaart van het repertoire van de Radio Kamer Filharmonie.
Het boek is o.a. te bestellen via de website van Challenge Records.

Radio_Kamer_Filharmonie_afscheidsboek-1

Het Slotakkoord – Zwanenzang van de Radio Kamer Filharmonie

Het Slotakkoord is een indringende film gemaakt door Lucas van Eck (zoon van cellist Sebastiaan van Eck), over de laatste maanden van de Radio Kamer Filharmonie. Dit internationaal hoog aangeschreven omroep­ensemble was het directe slachtoffer van de ingrijpende bezuinigingen op het cultuurbudget door het kabinet Rutte I.
De film volgt een aantal musici op weg naar hun laatste noten bij de RKF. Ook komen de vijf aan het orkest verbonden dirigenten: Michael Schønwandt, Frans Brüggen, Jaap van Zweden, Philippe Herreweghe en James MacMillan aan het woord. De film hoopt de herinnering aan dit unieke orkest levend te houden.

De DVD Het Slotaccoord (51 minuten) is te bestellen via de website van Lucas van Eck.

Opmaak 1

Nabestellen van foto’s

De foto’s uit het boek ‘Radio Kamer Filharmonie 2005-2013 – afscheid van een springlevend orkest’ en op deze website zijn na te bestellen bij Hans van der Woerd. Gelieve uw aanvraag te sturen via nevenstaand contactformulier, of bel 06 814 954 93. Het zonder voorafgaande toestemming overnemen van foto’s is niet toegestaan.